Biografie

 

 

Margriet Hermans werd geboren op 17 maart 1954 als vierde in een huisgezin van 6 kinderen.
Haar vader was warme bakker en moeder was regentes maar mocht als zwangere vrouw in het katholiek onderwijs haar job niet verderzetten. Deze grove onrechtvaardigheid voedde het latere feminisme in Margriet.

De carrière van Margriet Hermans begon in 1985 tijdens een Kempens vrij podium in Kasterlee bij zanger Marc Dex. Al snel manifesteerde ze zich als een sterke persoonlijkheid en dat ontging menig tv- en radiomaker niet.

In Vlaanderen was ze de eerste vrouw met een eigen programma, dat tevens haar naam droeg, en werd ze een succesvol en veelgevraagd panellid in oa. 'Zeg eens euh', 'De zoete inval', 'Zo vader zo zoon' (Nederland),...

Samen met wijlen Roland Verlooven bracht ze drie full-CD’s uit onder het platenlabel 'Universal'.
Na het grote succes van deze albums ontdekte Margriet, onder de vleugels van Beneluxtheater, de echte singer-songwriter in zichzelf. Dat resulteerde in de full-CD "Ik had tijd nodig". Op haar vijftigste lanceerde ze nog een solo-project “Vrouw van vijftig”. Haar keuze voor een politieke loopbaan kelderde helaas dit mooie project.

 

Hoewel Margriet Hermans sinds 2019 de leeftijd van 65 heeft bereikt, en zij officieel van een rustpensioen geniet, staat het woord 'niets doen' niet in haar woordenboek noch haar agenda. Met regelmaat duikt ze dan ook nog op in populaire radio- en tv-programma’s. In eerste instantie is en blijft ze zangeres van haar eigen repertoire maar haar gevoel voor humor, relativeringsvermogen en maatschappij- kritische uitspraken zijn meestal erg geslaagde bijdragen bij haar optredens. 

 

Margriet geniet ook van haar muzikale samenwerkingen met dochter Celien. Een veelbelovend talent.
Het verhaal van de appel en de boom. Hoe je het ook draait of keert haar populariteit bij haar generatie is nog altijd niet afgenomen en Margriet voelt zich op het podium en voor de camera nog steeds als een vis in het water. Dank zij haar deelnames aan oa. 'De Slimste Mens', 'Terug naar eigen land' ea. kent ook de jongere generatie haar opnieuw. Dankzij haar deelname aan Liefde voor Muziek leren deze laatste ook Margriet terug kennen als zangeres. Iets wat haar ontzettend gelukkig maakt want zingen is en blijft een passie én talent van Margriet. Op het podium staan? Dat is genieten! Elke keer opnieuw.